Sağlık Haberleri

Konsantrasyon Bozukluğu-Unutkanlık

Op.Dr.Kavalcıoğlu Teknoloji Kabusunuz Olmasın

Dyt.Elif Bilgin-Kışın Sinsi Hastalığı Şişmanlık

Dr.Kışlaoğlu-Su Ağız Kokusunu Önlüyor

Dr-Kışlaoğlu Sağlıklı Diş Bakımı

Yaz tatiline ışıltılı giriş yapmanın sırrı beyaz dişler

Uz. Dyt. Yeşim Çelik-Tatilde Nasılsa Yüzüyorum Kilo Almam Demeyin

Kozmetik ürünler sağlığınızı tehdit etmesin

Prof.Dr.Erkan Topuz-Bilinçsiz Şeker Tüketimi Sağlığı Bozuyor

Kadın Huzur, Erkek Heyecan Arıyor

Prof.Dr.Erol Kışlaoğlu-Gögüs Küçültme Operasyonları

Fokuslu ultrason ile ağrısız gençleşme

Prof.Dr.İnanç-Ananas Suyu ile Güzelleşin

Göz Kuruluğunun Şifası Kendi Kanınızda

Çocuklarla iletişim kurmanın yolları

Astım Hastalığı ve Oruç

Yasak Olmayan Mucizemiz Yoğurt

Doç.Dr. Güler-Kalp Krizi Önlenebilir mi

Dr. Şanverdi-Ultherapy İle Yeni Yıla Genç Girin

Kış Depresyonu Kapınızda Olabilir

Yaşamın Temeli Kalbimiz

Ameliyatsız Liposuction Aldatması

Eğri burun hamileliği zorlaştırıyor

Yeni Başlangıçlarınızı Ertelemeyin

Sözel Şiddet Kadının Ruh Sağlığını Etkiliyor

Yeni yıla yenilenerek girmek isteyenler için

Kurban Kesimini Çocuklara İzlettirmeyin

Op.Dr.Serdaroğlu-Doğum Sonrası Estetiği

Mobbing Nedir

Geçmişteki Acı Hatıralar Silinebilir mi

Kalça kırıkları yaşlanan nüfusun hareket özgürlüğünü engelliyor

Güneş Lekelerine Anti -Stain Yönetimi İle Elveda

Kanser Tedavisi Ve Yol Açtığı Psikiyatrik Sorunlar

Yüz Gençleştirmede Yeni Trend-Lazer Mikro Lipo Lifting

Ameliyat Olmadan da İncelebilirsiniz...

Yazın Hangi Estetikler İsteniyor

Modern Çağın Hastalığı-Diş Sıkma

Sıcak Hava Böbrek Taşı Nedeni

20 Dakikada Varislerinizden Kurtulun

Ağız Kokusu Boşanma Neden Olabilir

  

Dr. Şanverdi-Ultherapy İle Yeni Yıla Genç Girin

 

Genç bir görünüme kavuşmak, çekici bakışlar ve dolgun dudaklara sahip olmak birçok kişinin isteğidir… Yıllar geçtikçe yüzümüzde ortaya çıkan çizgilerden ve kırışıklıklardan kurtulmak isteyen kadın ve erkekler bu nedenle çoğu zaman soluğu doktorlarda alırlar...

Yeni bir yıla girerken daha genç ve kırışıksız bir yüze kavuşmak için yapılabilecek uygulamaları, ameliyatsız yüz gençleştirme yöntemlerinin sırlarını Rinoest Klinik’ten Op. Dr. Coşkun Şanverdi anlatıyor.

Peki, yılbaşı estetiği için kadınlar ve erkekler en çok hangi uygulamaları yaptırmayı tercih ediyor?


Ultherapy

Kırışıksız ve gergin yüz hatlarına sahip olmak için estetik operasyon istemeyen ve cerrahi müdahaleden korkan kadınlar Ultherapy ile gençleşecek. En son teknoloji ile geliştirilen “Ultherapy” yöntemiyle şimdi neştersiz ve acısız güzelliğe dakikalarla sayılı sürede kavuşabilirsiniz.

“Ultherapy”  Ultrasound teknolojisi ile cildin derinliklerine akustik enerji gönderilerek, cilde herhangi bir hasar vermeden cilt altının ısıtılması sayesinde ciltte sıkılaşma ve gerginlik sağlayan, kolajen üretimini arttıran bir yöntemdir. Op. Dr. Coşkun Şanverdi, Amerika’dan sonra Türkiye’de de büyük ilgi gören bu uygulama için; “Ultherapy” monitöründen cilt - cilt altı ve derin dokular izlenmekte, seçilen bölgelerde, ayarlanan derinliklere akustik (ses dalgaları) enerji gönderilmektedir. Bu enerji ile cilt altında düz bir hat üzerinde yaklaşık 1 mm aralıklarla küçük ısı hasarları oluşturulmaktadır.” şeklinde ifade etti.

Daha genç ve pürüzsüz bir cilt için Ultherapy

Cildin gevşeme ve sarkmalarında, göz kapaklarındaki torbalanmalarda, düşük kaş yapısında, göz çevresi ve alın kırışıklıklarında, çene altı (gıdı) sarkmalarında, boyun kırışıklarında etkili bir yöntemdir. Bu düzeltmelere ihtiyaç duyan herkes için uygulanabilen yöntemin herhangi bir yan etkisi yoktur.


Botox

Son yıllarda, ameliyatsız estetik uygulamaları sayısı hızla artmakta, başı ise “botox” olarak bilinen botulinum toksin uygulamaları çekmektedir. 30 yıl önce şaşılık tedavisinde kullanılmaya başlanan botox bugün yüzdeki kırışıklıklarda, avuç içi ve koltuk altının aşırı terlemesinde, kronik baş ve boyun ağrılarında, göz kapaklarındaki istemsiz kasılmaların ve tiklerin tedavisinde kullanılmaktadır.
Botox (Clostridium Botulinum) adlı bakteri toksininin laboratuar ortamında üretilmesiyle elde edilir.

Botox, enjekte edildiği bölgedeki kaslarda geçici süreli felce neden olur. Bu özelliği nedeniyle özellikle alın, göz çevresi ve kaş arası kırışıkların giderilmesinde çok etkin olarak kullanılmaktadır. Ayrıca burnu aşağı çeken kasları aktif olan insanlarda burun ucuna enjeksiyon ile burnun kaldırılması sağlanabilir. Tüm bu etkiler geçici olup yaklaşık 5-6 ay içerisinde botox etkisini kaybetmektedir. Arzu edilirse enjeksiyon tekrarlanarak botoks etkisi devam ettirilebilir.


Hazır dolgu maddeleri

Yüzdeki kırışıklıkların giderilmesinde, dudakların kalınlaştırılmasında dolgu malzemeleri sıklıkla kullanılmaktadır. Kullanılan dolgu malzemelerinin büyük çoğunluğu laboratuar ortamında üretilen, vücudumuzun doğal yapısında zaten mevcut olan maddelerdir. Bu maddelerin yaşla birlikte miktarı azalmakta, güneş, genetik nedenler gibi pek çok faktör ile birlikte cilt yaşlanmasına neden olmaktadır.

Kırışıkla mücadele…

Cildin genç yapısının bozulması ile karşımıza çıkan en belirgin tablo kırışıklıklardır.
Bu kırışıklıkların doldurularak giderilmesinde, ince dudakların kalınlaştırılmasında dolgu malzemeleri etkili olarak kullanılmaktadır. Etkileri geçicidir, istenirse uygulama 8 ay-1 yıl sonra tekrarlanabilir. Seçilen dolgu malzemesinin alerjik, toksik, karsinojenik olmaması önemlidir. Vücudun kendi yağ dokusu, aynı nedenler için kullanılabilinen, kalıcı olan güvenilir diğer bir yöntemdir. Ayrıca burundaki düzensizlikleri gidermede, yüz profilini yeniden şekillendirmede dolgu malzemeleri çok etkin olarak kullanılmaktadır.


Yepyeni bir cilde kavuşmak isteyen kadın ve erkekler birkaç saatlik işlem veya operasyon sonrası 10-15 yıl öncesine dönebiliyorlar… Yeni yüzünüzle aynı gün evinize ya da işinize gidip normal hayatınıza devam edebiliyorsunuz…

Yeni yıl öncesi çok tercih edilen uygulamaları anlatan Op. Dr. Coşkun Şanverdi ihtiyaca göre bu operasyonların birkaçının aynı anda kombine şekilde gerçekleştirilebildiğini ve iyi sonuçlar alındığını ifade etti.  

Op. Dr. Coşkun Şanverdi
Rinoest Klinik

Biz kadınız-Kadın sitesi  [Sağlık-Prof. Dr. Kemal Arıkan-Dr.Sinan Tanyolaç ]